Tõenäoliselt on sinu kasutuses jätkuvalt mingi projekt, millele pidevalt viidata.
Lõuna-Eesti Päästekeskuse valveteenistuse töökorralduse juhend on kinnitatud 17.08.06 käskkirjaga nr 178 ning selles ei ole olemas sellist punkti nagu 7.14.1, millele viitad. Seega ei saa täpselt aru, mille muutmisest sa ikkagi huvitatud oled.
anttil kirjutas:Kõike eelolevat lugedes tekkis mul küsimus:
Kell on 7.50 hommikul. Üks rühm lõpetab ja teine alustab.
Tuleb väljasõidukorraldus suurele tulekahjule vms. töine ja kiire asi. Kõike eeelloetut vaadates te ütlete nüüd mulle et välja sõidab töö lõpetav meeskond. Kas te tahate selle peale öelda et see lahkuv meeskond vahetatakse vahetatakse kell........ välja.
Või kui sõidab välja uus meeskond, siis vabandage väga, aga nende tööaeg pole veel ametlikult alanud järelikult .......
Või lihtsalt ootate kuni kell saab 8.00.
Oma 02.10 postituses märkisin, et on asju, mille üle tõsised päästeteenistujad ei vaidle...
Päästja Märt Põlluveer siiski soovib vaielda. Mis siis ikka. Arvestades Põlluveeri poolt töövaidluskomisjonile esitatud valeandmeid (nagu oleks ta ka puhkuse ja haiguslehel viibimise päevadel hommikuti vahetusi käinud vastu võtmas) ning töövaidluskomisjoni pealiskaudsust ja ebakompetentsust, ei soovita doktori postitusi väga südamesse võtta.
Teema on märkimisväärselt laiem kui enamik oskab ette kujutada ning praegune vaidlus on suunatud päästeteenistuse töökorralduse ja organisatsioonikultuuri solkimisele. Pakun mõned võimalikud „lahendused”, mis võiksid tulevikus töövõtjate „õiguste” tagamiseks sisse olla viidud. Need on need juriidiliselt korrektsed lahendused, mida Põlluveer oma vaidlusega saavutada soovib:
• Korraldada päästekomandode töö ümber 12- (või 13-) tunniste valvevahetusega teenistuseks ja rakendada operatiivse valmisoleku tagamiseks kahe meeskonna üheaegne tööaeg näiteks 30 minutit hommikul ja 30 minutit õhtul üleandmise perioodiks.
• Karistada distsiplinaarkorras vahetust üle andva meeskonna liikmeid, kes 7.55 saabunud väljakutsele välja ei sõida, vaid seda teeb uus meeskond.
• Mitte lugeda enne 8.00 (enne vahetuse ülevõtmist) komandos toimunud õnnetust tööõnnetuseks.
• Karistada distsiplinaarkorras töötajaid, kes viibivad komando territooriumil väljaspool oma tööaega 8.00 – 8.00.
• Maksta kõigil teenistujatel kinni see aeg, mida kulutatakse tööülesannetele asumiseks (arvuti sisse- ja väljalülitamine, laua koristamine, uste lukustamine, Tallinnasse nõupidamisele ja sealt tagasi sõitmine töövälisel ajal jne)
Sellist absurdi loetelu võib veelgi jätkata, kuid kas on mõtet... Päästeteenistus vastutab ühiskonnas väga tähtsa valdkonna eest ja töö kvaliteedi tagamine ei saa olla kindlustatud vaid suuliste kokkulepetega. Ma ei ole nõus sellega, et tegemist on vaid konkreetse dokumendi sõnastamisest tingitud töövaidlusega, sest oleme andnud seisukoha, mida selle dokumendiga reguleeritakse ja saavutada soovitakse. Ei sobinud. Tegemist on põhimõttelise küsimusega – kas avame Pandora laeka (juriidiliselt korrektse 24-tunnise töökorralduse tagamise võimalikkus praeguses õigusruumis?). Üks päästja seda soovis ja ei andnud töövaidluskomisjoni poole pöördudes teist võimalust, kui sellega kaasa minna. Me jätkame.
Nüüd tuleb jääda ootama uusi tankiste, kes võiksid võtta ette järgmised „päästjate huvid” (ületunnitöö lõpetamine jne)....
Kutsun mõistlikkusele!
PS. Kui kellelgi siiski on huvi sarnaselt oma õigusi ja raha taga nõuda, siis on kõigil loomulikult õigus vastavate organite poole pöörduda ning positiivse lahenduse korral raha välja nõuda. Selleks, et kulutusi kontrolli all hoida, siis olen ma tööandjana sunnitud vähemalt samas ulatuses käesoleval aastal ületundide arvu väiksemaks viima ning materiaalselt see süsteemi ei mõjuta.
Margo Klaos
§ 29. Päästeteenistuja töö- ja puhkeaeg
Päästeteenistuja töö- ja puhkeaeg määratakse töö- ja puhkeaja seaduse alusel.
[RT I 2006, 14, 112 – jõust. 6. 04. 2006]
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline