PostitusPostitas anttil » 12:16, 16 02 2006
Speyactilus
Ei taha Sinuga vaielda, aga tundub, et said minust valesti aru. Olen ise olnud loll ja oma elu raskeks teinud- olen viimase paari aasta jooksul töötanud kolmes erinevas komandos, olles samas komandos erinevates rühmades, mis kõik on olnud ühest äärmusest teise. Olen näinud viimase peal meeskonnatööd ja täielikku üksteisele vastutöötamist/ autoriteeti rühmapealikuna ja vastupidist. Samas ei saa ma mitte jätta tunnistamatta, et kõige parem oli töötada rühmas, kus töötasid Väike- Maarjas käinud tõrjujad- kool ongi see, mis paneb meid ühtemoodi tegutsema ja õppima. On suur vahe, kas olla rühmas, kus on 6 meest ja rühmas, kus on 15 meest. Kui Sul polegi rohkem mehi tulekhjule saata kui poolik autotäis- loomulikult mehed nutavad ja teevad, sest mis neil muud üle jääb. Aga pane ennast olukorda, kus tulekahjule sõidavad korraga umbes 10-12 meest, kellest nii mõnega kohtud esimest korda ning kellele eesti keel on tihtipealeväga raskeks katsumuseks.
Kes teeb tuletõrjuja vead heaks? Olles tõrjuja tikun ma selle peale ütlema, et kui on head m/v; r/p, kes suudavad mulle selgeks teha, mida ta mult konkreetses olukorras tahab ja ootab siis ..... Selle peale on jah hea öelda, et tõrjujalt oodatakse seda, et ta teeks seda, mida ta tegema peab, sest see on ju nii iseenesestmõistetav. Katsu siis oskustega peale lennata kui Su paarimees ei saa Sinust aru, Sina ei saa temast aru, meeskonnavanem/ rühmapealik ootavad et Sa loeksid tema mõtteid või on hoopis kusagile kadunud ja lõppude lõpuks on meid lausa nii palju, et selle asja võiks ära teha hoopis keegi seitsmes.
Ja lõpuks Tegelikult ikkagi lähen tulekahjule küll selle mõttega, et teha oma tööd võimalikult hästi ja paremini kui eelmine kord, samas saan ma sealt ju uue kogemuse ja õpin- nii oma kui ka vast teiste vigadest. Jah loll õpib, tark teab isegi, samas ei tasu unustada, et kui lolle poleks ei paistaks ju tarkade tarkus välja.
Antti
tel. 58279009