Õppimine päästekoolis

Kuidas õppida, millal õppida, mida õppida, kust õppida, kus õppida ja milleks õppida?
tulehull
Postitusi: 125
Liitunud: 11:59, 10 02 2006
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Õppimine päästekoolis

Postitus Postitas tulehull »

Tahaksin väga teada,miks makstakse Lõuna-EestiPK õppuritele õppetoetust sõltuvalt sellest ,millise grupi meeskonna liige ta enne õppimist oli.(kolmanda ja esimese grupi õpperaha vahe on ca 1700EEKi).Teised regioonid minu teada seda vahet ei pea.Õppekoormus ja kõik muu on aga samasugune.Milleks teha vahet päästjatele juba õpingu käigus.peale lõpetamist ei pruugi ta ju tulla tagasi sama grupi koosseisu.Kui oskab keegi mulle asja selgitada oleksin väga tänulik.
kalju
Postitusi: 206
Liitunud: 09:19, 13 02 2006
Asukoht: endine Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas kalju »

Kahjuks ei oska sellele küsimusele vastata, aga kas selle asjaga ei ole nii, et asutusega tehakse koolitusleping? Selles lepingus on siis see toetuse ulatus ka kirjas. Lepinguga on selline asi, et see peab olema vähemalt kahepoolne. Miks te siis allkirjastate lepingu, mis on teile ebasoodne?
Madala palgaga surmani välja! (Muidugi mitte minu surmani)
Margo Klaos
Postitusi: 75
Liitunud: 09:30, 20 04 2006
Kontakt:

Postitus Postitas Margo Klaos »

Lõuna-Eesti Päästekeskuses makstakse õppima asumisele eelnenud tööperioodil makstud ametipalka, kui poolte vahel on sõlmitud koolitusleping. Selline põhimõte lepiti aasta tagasi kokku kõigi päästekeskustega. Lõunas seda muudetud ei ole. Toetuse maksmise sellisel põhimõttel kaks eesmärki:
1) õppima minnes sissetulek oluliselt ei vähene
2) õppimise ajal ei peaks saama suuremat palka kui töötamisel

Tegemist ei ole otseses mõttes õppetoetusega, vaid õppimise ajaks palgatingimuste teatud ulatuses säilitamisega. See on sama põhimõte, mis puhkusetasudega.
Õppimise lõpetamise järel läheb inimene tagasi samasse komandosse, kust ta õppima läks, sest õppimise ajaks töösuhe peatatakse, mitte ei lõpetada. Kui on võimalus või vajadus komando vahetamise järgi, siis ei ole see seotud õppimisega, vaid inimesega.

Lugupidamisega,
Margo Klaos
vaatab eemalt
Postitusi: 12
Liitunud: 15:30, 15 09 2006
Asukoht: Tartu
Kontakt:

võrdluseks

Postitus Postitas vaatab eemalt »

Kui politseinik läheb töölt õppima, samamoodi nagu eelolevalt juttu päästeametnikest, siis makstakse talle politsei miinimum astmepalka, on ta siis kas komissar või vaneminspektor. Seega toetatakse Päästeametis ka kõrgemat palka saavate töötajate kõrgema hariduse omandamist, mison tegelikult väga õige. Kes tahaks minna õppima, kui ta palgas tunduvalt kaotab.
kõik ei ole nii nagu esialgu paistab
kukekas
Postitusi: 41
Liitunud: 17:54, 05 02 2006
Kontakt:

Re: Õppimine päästekoolis

Postitus Postitas kukekas »

tulehull kirjutas:Tahaksin väga teada,miks makstakse Lõuna-EestiPK õppuritele õppetoetust sõltuvalt sellest ,millise grupi meeskonna liige ta enne õppimist oli.(kolmanda ja esimese grupi õpperaha vahe on ca 1700EEKi).Teised regioonid minu teada seda vahet ei pea.Õppekoormus ja kõik muu on aga samasugune.Milleks teha vahet päästjatele juba õpingu käigus.peale lõpetamist ei pruugi ta ju tulla tagasi sama grupi koosseisu.Kui oskab keegi mulle asja selgitada oleksin väga tänulik.

Kes tõlgiks mis tähendab tõrjuja -2 kutsetunnistus.Arvasin et see on võrdsustatud V-Maarja Päästekooli tunnistusega aga tutkit.Pidi kehtima ainult 5 aastat ja siis jälle vaja uuendada.Milleks selline jama.
Kasutaja avatar
kalifa
Postitusi: 928
Liitunud: 06:37, 17 02 2006
Asukoht: endine Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas kalifa »

Eks see meie riigis levinud pidev enesetäiendamine on jõudnud ka siia kohale, tuleb ennast 5 aasta jooksul täiendada ja siis jälle uus atesteerimine, autoõpetajana on see nii tuttav tunne, nagu oled selle 5 aastaga lootusetult ajast maha jäänud. See on parema töötaja arendamise trend, lootkem vaid, et päästeametis ei tuleks selle lisakoolituse eest veel omast taskust maksta!
Edu teile siis arenemisel!
mõtetes olen veel Teiega!
Margo Klaos
Postitusi: 75
Liitunud: 09:30, 20 04 2006
Kontakt:

Postitus Postitas Margo Klaos »

Lõputunnistus ja kutsetunnistus on natuke erinevad asjad ja hetkel on need võrdsustatud palkade määramisel ja taseme tunnistamisel.
Lõputunnistus tõendab mingi kindla kooliprogrammi läbimist. Kooli läbimist ei pea korduvalt uuesti tõendama.
Kutsetunnistus tõendab vajalike kutseoskuste ja teadmiste olemasolu. Neid tuleb teatud regulaarsusega uuendada ja tõendada.
Edaspidi on plaanis anda kooli lõpetajatele koos lõputunnistusega välja ka kutsetunnistus ning atesteerimine ja palgad ei ole enam seotud kooli- vaid kutsetunnistusega. Koolitunnistuse alusel on võimalik välja anda ka kutsetunnistus neile, kes on kooli varasematel aastatel lõpetanud. Sellise süsteemi käivitumisel on ka palgad seotud vaid kutsetunnistustega. Seeläbi on kõik ühesugustes tingimustes kvalifikatsiooni täiendaval tasustamisel ja atesteerimisel.

Margo Klaos
valuts
Postitusi: 126
Liitunud: 09:43, 07 07 2007
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Postitus Postitas valuts »

Olen ise õppinud Väike-Maarja päästekoolis kaks korda, läbinud nii tõrjuja kui ka spetsialisti kursuse. Kuid ma ei mõista hetke olukorda, kus ühel kursusel olevad mehed saavad erinevalt stipendiumi. Ja kõik tänu sellele, et mehed on pärit ühest regioonist, kuid erinevatest komandodest. Hr Klaos kas te tõesti arvate, et mina pidin vähem kehalistel katsetel kangi suruma või kontrolltööd ja eksamid sain väiksemate punktidega läbitud. Vastus on ei, ühel kursusel
pivad mehed on koolis võrdsed, ei huvita kedagi seal kust komandost või regioonist sa pärit oled. Seega peavad ka kõik õpurid saama võrdset tasu oma töö eest mida nad koolis teevad. Enne regioone oli asi lihtne, kes õpis tõrjujaks sai vähem raha kui see mees kes oli juba spetsialisti kursusel.
Andreas.R
Postitusi: 536
Liitunud: 17:26, 09 01 2008
Asukoht: Alates 01.03.08 endine Viljandi KK, hetkel Türi PK
Kontakt:

Re: Õppimine päästekoolis

Postitus Postitas Andreas.R »

Tõstatan siin sellise küsimuse: kas päästekoolis peaks vastuvõtmisel eelistama juba päästja kogemusega kooli pürgijat? Küsimus ajendatud nagu ikka elust enesest: sügisel kooli minev (üritav) noormees on mures sest raskel ajal olevat järjekord ukse taga õige pikk. Ehitajad, kes veel aasta tagasi meie üle meie nadi sissetuleku pärast nalja heitsid kipuvad nüüd päästjateks... :cool: Samas on elust võtta näide kus kooli läbinud, ennem päästetöödega mitte kokku puutunud mees jooksis esimesel tulekahjul suurest hirmust pikali kaks tema taga mööda treppi tulekoldesse rünnanud päästjat... Jutu mõte lühidalt oleks see, et kool peaks eelistama kogemustega õppima tahtjat isegi kui tal mõnes katsevoorus vähem punkte on kui teistel. On aga teadmine ja tahtmine teha seda mida senini südamega on teinud.
Vaatasin kooli kodulehelt: päästjatega ei toimu vestlusvooru mis spetsis annab pea pooled punktid! Selle vooru sisseseadmine päästjatele võikski olla otsustavaks "tõehetkeks" kooli tahtjate valikul! Kutsun üles muutma vastuvõtu tingimusi! Ja juba sügisest!
Abiteenistuja
estfire112
Postitusi: 23
Liitunud: 21:36, 17 01 2008
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Õppimine päästekoolis

Postitus Postitas estfire112 »

SKA Päästekolledži Päästekooli kodulehel on kirjas:
Dokumentide vastuvõtt päästja ja päästespetsialisti erialale toimub 1. juulist kuni 18. augustini 2009.
Suunamiskiri päästekeskusest on nõutav kõikidele erialadele!
Nii, et see on suuresti keskuse otsustada, kellel on võimalus kooli kandideerida, kellel mitte.
Ideaalis peaks sel juhul saama sõna sekka öelda ka komandopealik,RP/MV.
Viimati muutis estfire112, 15:00, 22 07 2009, muudetud 1 kord kokku.
Pärnu
pealikk
Postitusi: 177
Liitunud: 18:04, 17 01 2006
Asukoht: ex PEPK
Kontakt:

Re: Õppimine päästekoolis

Postitus Postitas pealikk »

Päästekooli pääsevad vaid parimatest....parimad...et ikka kooli sisse saada on vaja pingutada :cool:
....kui kellad tulevad...siis on minek!!!
VÄIKE PIGI
Postitusi: 73
Liitunud: 21:39, 11 07 2007
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: Õppimine päästekoolis

Postitus Postitas VÄIKE PIGI »

Kuna käisin ka ise sellel aastal katseid tegemas siis on näha kohe millised eelised tehakse omadele.Kui tahad sisse saada ,siis katsete kohapealt pead ikka kohe kuradima hea mees olema,et ilma seebita katsed tehtud saaks.Nii,et mehed kes tahavad kandideerida varuge seep kaasa on valutum.
Vabandage minu otsekohesust aga nii see oli, on ja jääb.
Doktor
Postitusi: 1307
Liitunud: 14:24, 11 01 2006
Asukoht: Kuni Nov ' 07 Tartu Keskkomando
Kontakt:

Re: Õppimine päästekoolis

Postitus Postitas Doktor »

VÄIKE PIGI kirjutas:Kuna käisin ka ise sellel aastal katseid tegemas siis on näha kohe millised eelised tehakse omadele.Kui tahad sisse saada ,siis katsete kohapealt pead ikka kohe kuradima hea mees olema,et ilma seebita katsed tehtud saaks.Nii,et mehed kes tahavad kandideerida varuge seep kaasa on valutum.
Vabandage minu otsekohesust aga nii see oli, on ja jääb.
Mina tegelikult aru ei saa. Keda eelistati ja mis moodi?
Olukord on pisut keerulisem kui esialgu tundub.
Andreas.R
Postitusi: 536
Liitunud: 17:26, 09 01 2008
Asukoht: Alates 01.03.08 endine Viljandi KK, hetkel Türi PK
Kontakt:

Re: Õppimine päästekoolis

Postitus Postitas Andreas.R »

pealikk kirjutas:Päästekooli pääsevad vaid parimatest....parimad...et ikka kooli sisse saada on vaja pingutada :cool:
Tänahommikusest vestlusest ühe värske kandideerijaga selline info: 10 umbkeelset kandidaati ei pidanud katseid tegema!? Kas võetakse integratsiooni sildi all niiöelda keelekümblust tegema? Teised higistasid katsetel kõvasti. Samas pidi ise väga hoolas olema oma punktide/sekundite arvestuses: tabelipidajad lasid "näpukaid" sisse: kellel märgiti 1 sekund 5 punktist aeglasemalt joostud tulemus nulliks, kellel sama jama ujumisega... Need vaid kaks näidet! Kes jäi koostatud pingerida kontrollimata uskuma võiski kõrvad lontis koju sõita ja sisse sai see kes oli selle muul kombel ära teeninud! Ehk tõstatades oma varasemas postituses väljaöeldu taas päevakorda - korda pole sisseastumisel ollagi! Prioriteete tuleb muuta! Ja keeleseadust tuleb jälgida ka meie süsteemis! Mäletamist mööda on keeleoskuse nõue tööle asumisel Päästeteenistusse endiselt olemas - parandage mind kui eksin...
Abiteenistuja
pealikk
Postitusi: 177
Liitunud: 18:04, 17 01 2006
Asukoht: ex PEPK
Kontakt:

Re: Õppimine päästekoolis

Postitus Postitas pealikk »

Andreas.R kirjutas:
pealikk kirjutas:Päästekooli pääsevad vaid parimatest....parimad...et ikka kooli sisse saada on vaja pingutada :cool:
Tänahommikusest vestlusest ühe värske kandideerijaga selline info: 10 umbkeelset kandidaati ei pidanud katseid tegema!? Kas võetakse integratsiooni sildi all niiöelda keelekümblust tegema? Teised higistasid katsetel kõvasti. Samas pidi ise väga hoolas olema oma punktide/sekundite arvestuses: tabelipidajad lasid "näpukaid" sisse: kellel märgiti 1 sekund 5 punktist aeglasemalt joostud tulemus nulliks, kellel sama jama ujumisega... Need vaid kaks näidet! Kes jäi koostatud pingerida kontrollimata uskuma võiski kõrvad lontis koju sõita ja sisse sai see kes oli selle muul kombel ära teeninud! Ehk tõstatades oma varasemas postituses väljaöeldu taas päevakorda - korda pole sisseastumisel ollagi! Prioriteete tuleb muuta! Ja keeleseadust tuleb jälgida ka meie süsteemis! Mäletamist mööda on keeleoskuse nõue tööle asumisel Päästeteenistusse endiselt olemas - parandage mind kui eksin...

Need nn 10 umbkeelselt peavad juba enne kooli tulemist tegema kehalised katsed ära,ning lisaks veel peavad akadeemiasse minema kus toimub neile eesti keele kursus kus selle lõppemisel on eksam :!:
....kui kellad tulevad...siis on minek!!!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist