suitsusukeldumine ja valve alakomplekteeritud meeskonnaga

Kõigest mis tuleb pähe kui oled kaua tööst eemal olnud või pritsimajja liiga kauaks jäänud.
jõmm
Postitusi: 50
Liitunud: 09:27, 28 04 2006
Asukoht: tartumaa
Kontakt:

Postitus Postitas jõmm »

meie komando pealik on pannud meile kohustuseks teda igal ajal väljasõidust teatama.Enamasti on ise ka kohal.
Sarka
Postitusi: 95
Liitunud: 14:46, 23 10 2006
Kontakt:

Postitus Postitas Sarka »

Kas ta ka ise vajadusel sukeldub?
Kasutaja avatar
kalifa
Postitusi: 928
Liitunud: 06:37, 17 02 2006
Asukoht: endine Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas kalifa »

On tõesti PEPK ka selliseid pealikke, kes ei pelga ise sukelduda, kellel varustus alati kaasas jne. Eks seegi mõjuta meestevahelisi suhteid.
mõtetes olen veel Teiega!
jõmm
Postitusi: 50
Liitunud: 09:27, 28 04 2006
Asukoht: tartumaa
Kontakt:

Postitus Postitas jõmm »

on ka sukeldund, kuid enamasti jääb tehnika ja vesivarustus tema hoolde.
Ivo
Postitusi: 143
Liitunud: 21:17, 07 02 2006
Asukoht: Lilleküla Keskkomando
Kontakt:

Postitus Postitas Ivo »

Tegelikult tulekski jätta tööle komandopealikud - sest suitsuandurid hakkavad ise välja sõitma ja kui abi on vaja kutsuvad tuletekid appi.
Ja ennetustööle tuleks veel paarsada inimest kontorisse palgata (25 000 palka).
Sain just Euroopa tuletõrje ametiyhingu esindajatega kokku. Oli aastakoosolek. Me lätlasega tundsime end kui vaeslapsed - orvud või midagi taolist. Kui mujal täiustatakse päästeteenistust igati, hoolitsetakse päästjate sotsiaalsete garantiide eest, siis meil.... ah teate ju ise.
Aga kui Lätis sai Kuldiga tulekahju eest yksjagu suuri juhte kinga, et systeem on mäda - siis meil seda probleemi pole. Meil valitakse riigikogusse teatud mehi.
Ivo
Margo Klaos
Postitusi: 75
Liitunud: 09:30, 20 04 2006
Kontakt:

Postitus Postitas Margo Klaos »

Ivo. Selleks, et su jutt lihtsa kelkimisena ei tunduks, siis oleks tõenäoliselt kõigil huvitav lugeda ka mingeid reaalseid fakte, mida mujal maailmas siis praegu uut ja huvitavat tehakse. Tõenäoliselt võiks selleks olla avatud mingi eraldi teema. Ainult seda rääkida, et mujal tehakse kõike hästi ja meil mitte midagi, jätab võibolla teistele (nt minule) pisut populistliku mulje. Arvan, et lisaksin isegi sinna alateemasse vahest midagi huvitavat.

Aga lugedes sinu arvamust ja suhtumist ennetustöö kaudu inimeste elude päästmisse, siis tundub, et sa töötad ikka väga vales kohas. Tõenäoliselt mõistavad kõik, kui haige see jutt on, kui kiirabi töötajad kiruksid turvavööde kampaaniat või politseinikud "ära-istu-alkoholi-joobes-autorooli" kampaaniaid. Võtab see ju neil tööd vähemaks.

Soovin sulle tahtmist asju pisut tasakaalustatumat vaadata.
Aga minu kirjutamise eesmärk on kirjas esimeses lauses.

Margo Klaos
jaan kaera
Postitusi: 133
Liitunud: 17:37, 06 04 2006
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

manitsusmehele lõunarajoonidest

Postitus Postitas jaan kaera »

mul on sellest demagoogiast juba ammu süda paha!!!
me lähme rukist lõikama...
Ivo
Postitusi: 143
Liitunud: 21:17, 07 02 2006
Asukoht: Lilleküla Keskkomando
Kontakt:

Postitus Postitas Ivo »

Fire Brigade Union - http://www.fbu.org.uk
Koosolekust kokkuvõte tehakse niipea kui võimalik, saadan siis selle. Kott on materjale täis - tõlgin mingi aeg ära ja teeme uue teema jah.
Aga raske on tasakaalukaks jääda, kui:
1. Ei väärtustata pritsumeest
2. Raha suunatakse projektidesse, mis niikuinii tulemusi ei anna - minumeelest tulesurmade arv hoopis kasvab. Vene aeg olid ka reklaamid teles jne. Kas siis keegi jättis voodis suitsetamata?
Selle asemel, et konkreetselt nõuda raha-palka pritsumeestele, suunatakse energia hoopis mujale. Ma ei ytle, et ennetustööd vaja pole - muidugi on - aga hetkel on minumeelest tähtsam, et tuletõrjeautodes oleks ka mõni tuletõrjuja. Just Tartumaal oli mõni aeg tagasi juhus, kus syndmuskohal oli 5 pritsuautot ja 6 pritsumeest.
Ivo
Kasutaja avatar
kalifa
Postitusi: 928
Liitunud: 06:37, 17 02 2006
Asukoht: endine Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas kalifa »

Ivo kirjutas: Just Tartumaal oli mõni aeg tagasi juhus, kus syndmuskohal oli 5 pritsuautot ja 6 pritsumeest.
Kus siis seal Tartumaal need mehi toetavad komandopealikud olid? Kas autod veetakse sündmuskohale kolmnurga otsas teiste järel? Eks siin Harjuski ole võimalus kahel mehel privaatselt kahe autoga kohale sõita, üks toob parema varustuse ja teine vee, järelkustutajad- katuselammutajad kutsutakse kõrgemapalgalised.
mõtetes olen veel Teiega!
tulehull
Postitusi: 125
Liitunud: 11:59, 10 02 2006
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Postitus Postitas tulehull »

Teades Ivo kogemusi ja teadmisi tuletõrjest,olen temaga täiesti ühel nõul.Hr Klaose vastus on jama.Lihtsate päästjate eest tuleks ikka rohkem seista ja võidelda .Pole ju lapselegi uuest mänguasjast rõõmu,kui kõht on tühi,veel vähem muinasjutu lugemisest.
Sarka
Postitusi: 95
Liitunud: 14:46, 23 10 2006
Kontakt:

Postitus Postitas Sarka »

Tootkem rohkem ülemusi seltsimehed,
kellele siis päästjaid enam vaja!

(natuke kohandatud Villu Tamme)
Doktor
Postitusi: 1307
Liitunud: 14:24, 11 01 2006
Asukoht: Kuni Nov ' 07 Tartu Keskkomando
Kontakt:

Postitus Postitas Doktor »

Pean nüüd märkuse tegema ja ütlema, et jääme taaskord teemasse. Ennetustöö rubriik on olemas, kus asub ka sobiv teema ennetustöö paremast korraldamisest.

Edasi teemast. Alakomplekteeritus on meil tänaseks juba vähemalt kümne aasta pikkune lugu. Alguseks võiks lugedaSOR' i laiali saatmisest. Järgmisena olid kohe hambus päästekompaniid. Kaitseministeeriumi ja peastaabi armukadedus siseministeeriumi peale oli nii suur, et endise TÜPK ülema sõnadel tuginedes ütlen, et "jutud" käisid juba enne 1999.a. Tema sõnade järgi ütles "üks kindral", Kert siis ilmselt, et ajateenijaid enam ei saadeta. 2006 jõudsid sihile. Eks valmisolek maksab ja valmisoleku massidele müüa on väga raske. Palju rohkem paistab välja mingi Tallinn-Tartu mnt., mida saabuva kütusekriisi valguses laiendatakse. Ja veel põhjendused nagu märkate on alati samad "euroopas ei ole, kuidas siis meil saab olla" Vahelduse mõttes võite lugeda J. Ligi demagoogiat. Ahjaa, SOR saadeti laiali, nüüd loome abipolitseid, mul tekib kohe mõte, et kus on Kaitseliit. Ausalt, kui nii edasi läheb, siis ma hakkan teenistuses ainult purjuspeaga olema, vähemalt hea udunue maailm. Lõpetuseks nii palju, et neid õnnetuid uskilikke meile metsa õnneks ikka vist ei saadeta. Vähemalt oli see endise TÜPK staabiülema suur soov.
Olukord on pisut keerulisem kui esialgu tundub.
Doktor
Postitusi: 1307
Liitunud: 14:24, 11 01 2006
Asukoht: Kuni Nov ' 07 Tartu Keskkomando
Kontakt:

Postitus Postitas Doktor »

5.07.2007 väänas päästja Tartu Keskkomandos jala. Kedagi tööle kutsuda ei olnud ja minimaalse koosseisuga ei saanud kedagi ümber paigutada. Tartu 21 võeti arvel maha kell 22:00. Enne järgmise vahtkonna saabumist autot lahingarvesse ei pandud. Tartu linn 10h paakautota.

7.07.2007 haigestus päästja ja ei saanud tööle tulla. Minimaalsete kooseisude tõttu ei saanud lahingarvesse panna Tartu redelautot T42. Tartu linn oli 24h redelautota. Kedagi tööle kutsuda ei olnud.

Kellegi tundmatu arvates on Tartusse sobiva meeskonna suurus 11 meest. See on ametlikult kehtestatud miinimum, mis on ühtlasi ka maksimum. Jõudu kosseisude vähendamisel.
Olukord on pisut keerulisem kui esialgu tundub.
kalju
Postitusi: 206
Liitunud: 09:19, 13 02 2006
Asukoht: endine Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas kalju »

On sellest vast kuu tagasi , kui Keila keskkomandos oli arvel vahtkond koosseisus 1+1. Minu viimane valvekord oli 1+2, kellest siis 1 oli AJ ja teine naistõrjuja. Miinimumi peab planeerima 1+3, aga päästjaid välja kutsuda ei tohi. Normaalne...
Muuseas, tookordne 1+1 sai ka öösel kutse tulekahjule , kus inimene sees ja hoone lahtise leegiga. Kuna AJ hakkas kohe uurima lisavee võimalusi, siis lugu jõudis ka SL Õhtulehe veergudele, kus kohalik arvas, et põhiauto tuli tühja paagiga, sest AJ küsis kohe kust vett saab. Normaalne taas.
P.S. Paaki pole enam 1. aprillist....
Keila 12 ka väga vana lugu...
Madala palgaga surmani välja! (Muidugi mitte minu surmani)
pets 96
Postitusi: 49
Liitunud: 14:02, 08 07 2007
Asukoht: Põltsamaa
Kontakt:

ala komplekteeritud meeskond

Postitus Postitas pets 96 »

tk meeskond avariil kes on 1+2 peab lõikama,liiklust reguleerima,HK ja OP korrapidajaga suhtlema. Minister ütles komantot külastades et mehed kes täidavad mitme mehe kohuseid saavad ka mitme mehe palga. ](*,) Probleem selles et MK peab sõitma ja sõidu aeg suhtlema nii HK kui ka OP korrapidajaga.Ministrid tuleb saata V-M pääste kooli juurde proovi kuidas on tunne kui sind lõikavad vaba tahtlikud kui nad nii väga tahavad vaba tahtlike kasutada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist