Mis tehtud, mis teoksil...

valuts
Postitusi: 126
Liitunud: 09:43, 07 07 2007
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas valuts »

Infoks Lõuna-Eesti aü liikmetele

Täpsemaid uudiseid ametühingu tegevuse kohta saavad Lõuna-Eesti aü liikmed oma osakondade e-maili postkastist. Kui kellegil on info kättesaamisega probleeme siis pöörduge Lõuna-Eesti AÜ Peausaldusisiku Andreas Pertelsoni poole. apertelson@gmail.com
Doktor
Postitusi: 1307
Liitunud: 14:24, 11 01 2006
Asukoht: Kuni Nov ' 07 Tartu Keskkomando
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas Doktor »

Läbirääkimised on käimas. Päid jahutavaks vahepalaks natuke ööülikooli. Läbirääkijatele mõttetööd jutuks olnu mõistmiseks.
Viitan Vikerraadio saatesarjale Ööülikool, kus 2001 a käis esinemas Marju Lauristin. Loengu teemaks oli "Müüdid meedias". Faili saab ka maha laadida.

http://heli.er.ee/helid/oy/OY2001_Marju ... eedias.mp3
Olukord on pisut keerulisem kui esialgu tundub.
Andreas.R
Postitusi: 536
Liitunud: 17:26, 09 01 2008
Asukoht: Alates 01.03.08 endine Viljandi KK, hetkel Türi PK
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas Andreas.R »

Läbirääkimised tõesti käimas... :razz: Annan tänase kohta vaid väga üldise informatsiooni. Esitasime PA´le omapoolsed konkreetsed lahendused kuidas praegusest "masust" läbi tulla sama isikkoosseisu ja astmepalgaga... Et tegemist oli seni sisuliselt käsitlemata võimalustega võtsid direktorid aega järelemõtlemiseks. Üldjoontes suhtuti esmapilgul mõistvalt. Töökorralduse poole pealt võeti arutluselt maha 17+7/48 kui seaduslikust küljest vaadatuna mitte väga selge lahendus. Võimaliku lahendusena jääb arutluse objektiks 24/72. Meie delegatsioonile jäi omakorda kodutööks seadusest tulenev nõue anda töötajale puhkeaega 0,5h kuue töötunni sees mida PA sooviks selle graafiku puhul näha. Paraku on ka siin võimalik seadust tõlgendada mitmel moel... :cool:

Ülehomme on meie volitatud esindajad esimesel kohtumisel ministriga - ootame, kuulame mis seal peale formaalsete viisakusavalduste veel jutuks tuleb...

Seega liigume praegu Türil paika pandud suuniste "valguses" - sellepärast langes hetkel ära ka vajadus Türi II järele...

Edu!

Ps. Minuga on ühendust võtnud nii mõnigi "Kentuki Lõvi" kes arvab, et tuleks tulla tänavatele... Isiklikult arvan, et praegu ei ole põhjust. Meie liikmete arv on juba ammu ületanud poole n.ö. päästjate arvust seega peaks juba see ise olema piisav argument... Nii nagu ütles hr. Tammearu tänase kooslemise lõpuks: tugevatega arvestatakse... Ta pidas küll silmas kogu organisatsiooni siseminni koosseisus... Aga samuti käib see ka ühingu kohta :!:
Abiteenistuja
pook
Postitusi: 48
Liitunud: 15:00, 09 02 2006
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas pook »

Lugesin just komando ametiühingu meililistist eilse 3.11.2009 ametiühingu ja PA koosoleku kokkuvõtet. Tundub, et info on hakkanud liikuma Lõuna PK -s ja see on positiivne. Lihtsad a/ü liikmed saavad operatiivselt teada mis toimub ja toimumas on! :shock:Edu kõigile!
Andreas.R
Postitusi: 536
Liitunud: 17:26, 09 01 2008
Asukoht: Alates 01.03.08 endine Viljandi KK, hetkel Türi PK
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas Andreas.R »

Meie kokkusaamisel Türil oli teemaks, et mis saab siis kui meie ettepanekutega kohe üldse ei arvestata! Et tark õpib teiste vigadest siis siin väike hariv materjal juhuks kui peaks tarvidus tekkima: http://www.epl.ee/artikkel/482910
Abiteenistuja
Andreas.R
Postitusi: 536
Liitunud: 17:26, 09 01 2008
Asukoht: Alates 01.03.08 endine Viljandi KK, hetkel Türi PK
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas Andreas.R »

Informatsiooniks kaasfoorumlastele ja PA juhtkonnale: Türi PK isikkoosseis on koostamas pöördumist siseministrile ja ametile ning keskuste juhtidele aga samuti ka Kolga-Jaani vallavalitsusele ja ajakirjandusele tevitamaks oma põhimõttelist vastuseisu Kolga-Jaani komando sulgemise küsimuses. Samuti soovime avaliku arutelu algatamist Eesti siseriikliku julgeoleku küsimustes lähtuvalt seni salastatud teenistusmudeli baasilt. Sedavõrd oluline Eesti elu puudutav küsimus ei saa leida käsitlemist vaid Raua tänava kabinetivaikuses. Kutsun ka teisi kolleege üles avaldama toetust Kolga-Jaani valla elanikele ja sealsetele päästjatele nende võitluses oma põhiseaduslike õiguste nimel!
Abiteenistuja
Kasutaja avatar
kalifa
Postitusi: 928
Liitunud: 06:37, 17 02 2006
Asukoht: endine Harjumaa
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas kalifa »

Samasugust aga vaikset likvideerimise taktikat on aastaid kasutatud ka Noarootsi valla suhtes, http://www.noavv.ee/, kus praeguseks on Pürksi komandos järel vaid 2! päästjat, st. pooled vahetused või veelgi enam kuus on komando suletud, lähimad päästeautod tulevad Haapsalust 37 km. kauguselt, Nõvalt 34 km. kauguselt ja Ristilt 45 km. kauguselt.
Padise juba "unustati" vaikselt, nüüd ehk järg siis Pürksi käes, samas millised vahendid pandi Saku komando ehituse alla, toimima pole seda saadutki! Pole nagu kuulnud, et keegi päästeameti juhtkonnast seda viga tunnistaks ja vastutuse võtaks!
mõtetes olen veel Teiega!
Andreas.R
Postitusi: 536
Liitunud: 17:26, 09 01 2008
Asukoht: Alates 01.03.08 endine Viljandi KK, hetkel Türi PK
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas Andreas.R »

Head kaaslased. Paljudes komandodes käib aktiivne arutelu ja tegevus mis on seotud Türi PK pöördumisega millele siin mõni päev tagasi viitasin. Korjatakse toetusallkirju... Käesolevaks hetkeks on see elektroonilisel kujul viidatud kirjas nimetatud saajatele edastatud (v.a. ajakirjandus). Esimese emotsioonina on PA ka seda pöördumist püüdnud taas näidata pigem minu eraalgatusena... On täheldatav ka tendents ja suundumus n.ö. päästjate suukorvistamisele...

Mure aga mul järgmine: meie idapoolsed kaasvõitlejad oleks ka toetust avaldamas aga keelebarjäär takistab asjast adekvaatselt aru saamast. Kui keegi suudab allpool toodud pöördumise teksti ära tõlkida oleksin väga tänulik. Palun tõlge postitada mulle e-mailile: areinberg112@gmail.com

Hr. Marko Pomerants
Siseminister
Eesti Vabariigi valitsus 2009-12-14


Pöördumine

Lugupeetud hr. Minister, Teie poole pöörduvad Türi päästekomando päästjad juhtimaks Teie tähelepanu järjekindlale ja plaanipärasele Eesti siseriiklikku julgeolekut ja Eesti kodanike põhiseaduslikke õigusi oluliselt riivavale tegevusele, mida viiakse ellu Teie ministeeriumi alluvuses tegutseva Päästeameti juhtimisel. Tuues põhjuseks valitseva raske olukorra majanduses ja Päästeameti poolt koostatud teenistusmudeli ähvardab paljusid Eestimaa piirkondi lähitulevikus ilmajäämine kutselise tuletõrje kaitsvast lähedusest ja abist. Esimesena tabab selline saatus Viljandimaa Kolga-Jaani valla ca 1626 elanikku. Kolga-Jaani PK sulgemine tähendab lisaks olulisele elanikkonna turvalisuse vähendamisele ka tõsist tagasilööki aastatepikkusele tööle mille tulemusel on Kolga-Jaani komandost kujunenud üks efektiivsemaid üksusi võitluses metsa- ja rabapõlengutega. Kolga-Jaani PK sulgemisega jääks kohalikel elanikel ja ettevõtetel loota abile mis saabub kas Viljandist või Põltsamaalt ja mille kohalejõudmine parimal juhul kestab ca 30 min. Iga päästealaga kokku puutunud inimene teab, et selline reageerimisaeg on selgelt ebapiisav.
Kolga-Jaani vald on oma kodulehel toonud esile valla kui terviku normaalse arengu mõned kitsaskohad, milledeks on:
suur pensioniealiste osakaal valla elanike hulgas 27%
eraldatus naaberpiirkondadest
riikliku infrastruktuuri puudus (teed, side)
Kui ülaltoodule lisada kutselise päästealase abi kaugus komando sulgemiskava teostudes, siis on raske uskuda, et see tuleb kasuks piirkonna positiivsele iibele ja ettevõtluskeskkonna arengule.
Lähtuvalt eeltoodust palume Teil siseministrina tõsiselt kaaluda nimetatud päästekomando sulgemisotsuse vastuvõtmata jätmist. Teile on teada, et riigieelarves täiendavalt siseministeeriumile eraldatud 15 miljonist kroonist piisaks nii arvestuslikult kui ka reaalselt, et säilitada kõikide päästjate töökohad.
Peame vajalikuks, et Eesti avalikkust oluliselt puudutav, Päästeameti koostatud teenistusmudel, oleks avalik dokument ja läbima enne kinnitamist avaliku arutelu.
Türi PK päästjad: (allkirjad)

Kes võtab asja komenteerida paluks silm kinni pigistada koma - ja õigekirja vigade koha pealt - asja mõte on oluline... Täna Kolga-Jaani, homme...
Abiteenistuja
Siim
Postitusi: 282
Liitunud: 00:49, 16 08 2007
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas Siim »

Toetan kahekäelist Andrease juttu ning lisan, et omaltpoolt avaldan kaks arvamusartiklit meediaväljaannetes ka Kolga-Jaani päästekomando toetuseks.

http://www.epl.ee/artikkel/484915
http://www.sakala.ajaleht.ee/?id=201186

Jumala auks, ligimese kaitseks...
Vollli
Postitusi: 30
Liitunud: 09:02, 01 11 2009
Asukoht: Tartu PK
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas Vollli »

Tartu päästjad toetavad Türi PK aü päästjate pöördumist siseministri poole ja saatsid ka ministrile omapoolse pöördumise

Lugupeetud siseminister Hr. Marko Pomerants 18. dets. 2009. a.

Käesolev pöördumine on ajendatud avalikuks saanud tuletõrje- ja päästekomandode sulgemiskavast.

Eesti Vabariigi seaduste alusel korraldab tulekustutus- ja päästetööde valdkonda Päästeamet ja tema allasutused. Kuna päästeteenistus ei eksisteeri asjana iseendas ja on loodud eelkõige Eesti Vabariigi kodanike, aga ka elukeskkonna kaitseks ei saa pidada sallitavaks otsuseid, mis halvendavad kaitstava turvatunnet.

Päästeteenistuses on olnud pikalt juttu dokumendist, mida tuntakse teenistusmudeli nime all. Kindlasti 2009 a algusest on Päästeameti juhtkonna mahitusel räägitud jutte päästjate vallandamisest ja komandode sulgemisest. Ümberstruktureerimisest kui vähem jõulisi termineid kasutada. Päästjate soovile seda dokumenti näha on vastatud eitavalt, kusjuures seda ei ole näinud ka komandoülemad. Tegemist on kiivalt hoitud saladusega, kuigi iga keskpäranegi juht taipab, et plaanide jagamine oma alluvatega on talle kasulik. Töötajate kaasamine võimaldab leida häid ideid ja seob töötaja emotsionaalselt rohkem oma töökohaga. Muidugi on selge, et vallandamisplaanid ei kogu kuskil populaarsust, nii et salatsemine ja töötajale kogu olukorra kiire sülle viskamine on Kalev Timbergile lihtsam. Töötajal jääb vähem reaktsiooniaega vastulöögiks. Ometi ei tähenda päästja vallandamine lööki mitte ainult sellele päästjale endale vaid ka temalt abi ootavale kogukonnale. Nn teenistumudeli rakendamise esimesi kibedaid vilju on tunda saamas Kolga- Jaani Vald. Järge on ootamas Lihula Vald. Tõenäolised löögi alla sattujad on kas Väike- Maarja või Simuna Vald. Kõigis neis on plaanis sulgeda tuletõrjekomando - riigieelarvest finantseeritav tuletõrjekomando. K Timberg on aga kaotanud täielikult võime oma otsuseid põhjendada. Uues kõnekujundiks on saanud põhjendus elupäästevõimekuse puudumisest. Viimane tähendab siis nelja mehega väljasõidumeeskondade puudumist. Küsimus miks meeskonnad on väiksed on siiani sisulise vastuseta. Univeraalpõhjenduseks on rahapuudus ja eelarve vähendamine. Ometi ei ole eelarvet vähendatud alla 2000 aasta taset ja sellel ajal reageeris Kolga- Jaani komando 3 mehega meeskonnas. Päästjad saavad loomulikult aru, et finantsvõimalused on ajas muutuvad ja ajalised võrdlused tuleb asetada konteksti. Samas ei ole vastust küsimusele, mis põhjusel on Kolga- Jaani komando sellisel viisil alla käinud? Komandoülem ise ometi oma kosseisu ei vähenda. K Tibmergi loogika aga näib olevat lihtne. Kuna komandode lahinguvõime säilitamine nõuab pingutust ja asjad on omapäi halvast veel halvemaks läinud, siis oleks mõistlik säärane komando likvideerida sest muidu paistab silma, et asjad on omapäi halvemaks läinud.

Luua paberil päästekomando on lihtne. Sulgeda paberil päästekomando on veel lihtsam. Reaalses elus saab komando käivitada mitte kiiremini kui 3...4 aastaga. Reaalses elus sulgemine võtab paar kolm kuud. Kolga- Jaani komando vabatahtlusele viimise idee on kindlasti hea. Ainult et kust kohast võtab Päästeamet vabatahtlikud? Neid ei ole. Neid tuleb koolitada, anda varustus ennekõike leida usaldusväärsed inimesed. See võtab aega. Vähe sellest, ka seadusandlus ei toeta vabatahtlikku tuletõrjet. Põhitöölt kustutustööle läinud töötaja on tänase seadus põhjal tööluusija. Samuti ei tohi vabatahtlik võtta endale päästetööde juhi rolli...

Võib-olla on saabunud aeg, et Päästeamet K Timbergi juhtimisel võtaks ükskord mõelda ja lõpetaks lahmimise ja kiirotsused. Kiiskav päästetehnika ei asenda tühje komandosid ja Puhja päästjaid ei rõõmusta kahekesi kuuekohalises Scanias sõitmine. Aastate jooksul koolitusele kulutatud raha on töötaja vallandamisega maha visatud. Komandode remont (jah Kolga- Jaanisse paigaldati näiteks uued garaažiuksed) on sulgemisotsusega mõtetuks kulutuseks muutunud. Ja lõpuks soovivad päästjad, et avaldataks nn teenistusmudel, sest tuletõrjekomandode sulgemiskavade avalikuks tulek on veenvalt kinnitanud kartusi, et Eesti Vabariigi Päästeteenistusest ongi saamas mudel.

Mudel on inimese poolt loodud süsteemi lihtsustatud kirjeldus mis tavaliselt ei arvesta kõiki selle omadusi. Mudelid luuakse reaalsete süsteemide või objektide uurimiseks.


Lugupidamisega

Tartu Päästekomando päästjad
sosku
Postitusi: 334
Liitunud: 20:42, 21 12 2006
Asukoht: Tln.
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas sosku »

Väga hea avaldus :!: Kirjutan kahe käega alla.
Andreas.R
Postitusi: 536
Liitunud: 17:26, 09 01 2008
Asukoht: Alates 01.03.08 endine Viljandi KK, hetkel Türi PK
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas Andreas.R »

sosku kirjutas:Väga hea avaldus :!: Kirjutan kahe käega alla.
Aga pange siis komandos see väljatrükk lauale ja kirjutagegi alla - muidu öeldakse, et ah mis see Tartu meeste jutt...
Abiteenistuja
sosku
Postitusi: 334
Liitunud: 20:42, 21 12 2006
Asukoht: Tln.
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas sosku »

Olen süsteemiväline eraisik ja ei esinda seega mitte ühtegi komandot.
jõmm
Postitusi: 50
Liitunud: 09:27, 28 04 2006
Asukoht: tartumaa
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas jõmm »

Puhjas "rõõmustavad" kahekesi 11-l ainult kaks vahetust ja teised üksi, MV 11-l ja paarimees 21-l. Lännu seega ka tõmbredeli võimekus. See võib olla eelmänguks edaspidi komando sulgeda, kuna puudub võimekus!!!
Andreas.R
Postitusi: 536
Liitunud: 17:26, 09 01 2008
Asukoht: Alates 01.03.08 endine Viljandi KK, hetkel Türi PK
Kontakt:

Re: Mis tehtud, mis teoksil...

Postitus Postitas Andreas.R »

sosku kirjutas:Olen süsteemiväline eraisik ja ei esinda seega mitte ühtegi komandot.
Eraisikuna esindadki siis ju seda kontingenti, mida PA juhid "teenuse tarbijaks" nimetavad. Ja just Sinul on õigus küsida kuhu kulutatakse Sinu maksuraha... Kas sellest piisab vaid 101 kodaniku palgatõusuks või jääb mingigi võimalus, et tehakse midagi selle nimel, et tädi Maali ja onu sosku :roll: elamist ka kustutama jõutakse... Ministri poole võib minuteada pöörduda iga kodanik...
Abiteenistuja
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist